Open Atelier september

Wij nodigen u graag uit voor het Open Atelier, van Atelier Zilver inTurnhout, op vrijdag 18 en zaterdag 19 september 2020. 

Om alles veilig en corona-proof te doen zijn we deze dagen uitsluitend op afspraak geopend. U kunt uw tijdsblok reserveren via mail of telefoon

Atelier Zilver

Atelier Zilver is de samenwerking tussen vader en zoon, Eric en Mitja Zilverberg. Tijdens het openingsweekend kunt u kennis maken met de schilderijen en beelden van kunstenaar Eric Zilverberg en is er de mogelijkheid om met de kunstenaar in gesprek te komen. 

Volgens kunstenaar Eric Zilverberg moet kunst een ziel hebben en vanuit het hart komen. Daarom vindt hij het belangrijk om tijdens het schilderen of beeldhouwen in gesprek te komen met zijn onderwerp en de materie waardoor er een “dialoog en monoloog” vanuit het hart ontstaat. Dat geldt voor zowel de schilderijen als de bronzen beelden die Eric maakt. 

Veel mensen kennen de inmiddels 78 jarige Amsterdamse Kunstenaar Eric Zilverberg van Galerie Zilver aan de Prinsengracht, onder de Westertoren in hartje Amsterdam. 

Na vele omzwervingen rond de wereld, heeft de inmiddels 78 jarige kunstenaar bij Residentie Rosa Spier Huis in Laren (NL) een nieuwe plek gevonden waar hij samen met andere kunstenaars, musici en wetenschappers woont, werkt en exposeert. Eric Zilverberg zit vol inspiratie en werkt nog dagelijks aan nieuwe schilderijen en bronzen beelden, is actief op Facebook, Instagram en Youtube, werkt aan een toneelstuk en nog veel meer. 

Zijn motto is dan ook: Een kunstenaar gaat nooit met pensioen, een kunstenaar ben je met hart en ziel, je leven lang!