Schilderij Anton Heyboer bij galerie kopen

Atelier Zilver verkoopt niet alleen kunst van Eric Zilver maar ook van collega kunstenaars zoals deze prachtige ets van Anton Heyboer uit 1984.

Anton Heyboer was een bijzonder mens dat leefde met passie. Hij schiep er altijd een groot genoegen in, om de gevestigde orde op zijn kop te zetten. Net zoals een ding, een kunstwerk, of een mens pas leeft als hij veel heeft meegemaakt en daar de sporen van draagt, zo leefde voor hem ook de maatschappij alleen als ook het ongewone, gekke of rauwe er een plaats had. Hij deed niets zoals het hoorde. Natuurlijk deed hij zichzelf daar ook vaak schade mee, maar dat kon hem niet schelen. Liever absurd leven met alle risico’s daarvan dan netjes binnen de perken blijven, waar voor hem de dood heerste.
Het schilderij is in 1984 bij Anton Heyboer in Den Ilp aangekocht en altijd in privé bezit geweest.