...

Eric Zilverberg

Eric Zilverberg Atelier ZIlver

Eric Zilverberg

Voor Kunstenaar Eric Zilverberg is schilderen als ademen.

Kunstenaar Eric ZilverbergVeel mensen kennen de inmiddels 81 jarige Amsterdamse Kunstenaar Eric Zilverberg van Galerie Zilver aan de Prinsengracht, onder de Westertoren in hartje Amsterdam. Jarenlang was Amsterdam de ideale werkplek en expositieruimte. Na zijn vertrek bleven uiteraard duidelijk zichtbaar de nodige verfklodders op de vloer achter die het verhaal van zijn leven en werken vertellen. 

Voor Eric moet kunst een ziel hebben, het moet als een zigeuner zwerven door zijn geest en vanuit het hart ontstaan. Dat geldt voor zowel de schilderijen als de bronzen beelden die Eric maakt. De emotionele geladenheid is dan ook een kenmerk dat steeds weer tot uiting komt in zijn werken.

Nadat Galerie Zilver in Amsterdam was beëindigd, heeft Eric Zilverberg een tijd lang gekozen om zijn geest vrij te laten en als een zigeuner de zon achterna te reizen, op zoek naar nieuwe inspiratie en uitdagingen.

Kunst Beleven met Eric Zilverberg Atelier Zilver

Zo is zijn werk sinds 1975 overal ter wereld te zien, hij exposeerde in Belgïe, Frankrijk,

Duitsland, Spanje, Amerika en Indonesïe. Door al zijn reizen heeft het werk van Eric Zilverberg een geheel eigen gezicht, met steeds weer zijn kleurrijke kijk op de wereld als herkenningspunt.

Na vele omzwervingen rond de wereld is Eric Zilverberg vol inspiratie en weer terug in Nederland. Hij werkt nog dagelijks aan nieuwe schilderijen, is actief op Facebook, Instagram en Youtube, werkt aan een toneelstuk en nog veel meer.

De kunstenaar heeft bij Residentie Rosa Spier Huis in Laren een nieuwe plek gevonden waar hij samen met andere kunstenaars, musici en wetenschappers woont, werkt en exposeert.

Zijn motto is dan ook: Een kunstenaar gaat nooit met pensioen, een kunstenaar ben je met hart en ziel, je leven lang!

Onder de naam Atelier Zilver werkt Eric Zilverberg nu samen met zijn zoon Mitja Zilverberg. U vindt deze kunstliefhebbers terug in Laren (NL) en Turnhout (BE) maar ook op diverse internationale kunstpresentaties.

Opdrachten worden door Eric met veel plezier gerealiseerd. Gewenste lokatie, personage, portret of anderszins, wordt in overleg uitgevoerd als schilderij of bronzen beeld.

Eric Zilverberg Mitja Zilverberg Atelier Zilver

Wenst u meer informatie over een van onze kunstwerken of activiteiten? Of wenst u een bezoek te brengen aan de galerie of het atelier in Turnhout of Laren? Laat uw gegevens hieronder achter dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

1 + 10 =

De kunstwerken van Eric Zilverberg zijn te bewonderen bij All About Beauty in Turnhout

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.