fbpx ...

Surrealisme en droomwens

Surrealisme in schilderijen

Surrealisme is een vermenging van droom en werkelijkheid, de regels van ruimte en tijd lijken hier niet te bestaan.

De verbeelding, de vrije associatie, de droom en het onbewuste zijn de fundamenten waarop het surrealisme gestoeld is. Alle middelen zijn geoorloofd om de tijd te ontstijgen en de magie te ontdekken.

Voor veel surrealisten was Freud een inspirator. Hij verklaarde dat het denken, voelen en handelen van de mens grotendeels bepaald wordt door het onderbewuste. Veel surrealistische kunstenaars probeerden het bestaan daarvan zichtbaar te maken door de droomwereld te verbeelden. Bekende namen als Dali kwamen zo tot onverwachte combinaties van objecten en wisten met vervreemdende beelden een dromerig beeld en mysterieuze sfeer op te roepen.

surrealisme schilderij Eric Zilverberg

Droomwens

Dit schilderij maakte Eric Zilverberg in opdracht. Het schilderij vertelt het verhaal van deze mensen, deze mensen hadden een droomwens die uiteindelijk is uitgekomen. Wanneer wij het schilderij bekijken, opent er zich een wereld waarin je behalve het verhaal van de eigenaren ook je eigen verhalen kunt ontdekken. Alle figuren en kleuren maken de droom voelbaar en verbinden de verhalen met elkaar. Realiteit en fantasie zijn met elkaar verbonden in deze droomwereld.

Wenst u meer informatie over een van onze kunstwerken of activiteiten? Of wenst u een bezoek te brengen aan de galerie of het atelier in Turnhout of Laren? Laat uw gegevens hieronder achter dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

7 + 14 =

De kunstwerken van Eric Zilverberg zijn te bewonderen bij All About Beauty in Turnhout

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.