fbpx

Mitja en Eric Zilverberg

Mitja en Eric Zilverberg

Onder de naam Atelier Zilver werken Mitja en Eric Zilverberg samen. U vindt deze kunstliefhebbers terug in Laren (NL) en Turnhout (BE) maar ook op diverse internationale kunstpresentaties.

Eric Zilverberg

Een kunstenaar gaat nooit met pensioen, een kunstenaar ben je met hart en ziel, je leven lang

Eric Zilverberg kunstenaarVeel mensen kennen de inmiddels 81 jarige Amsterdamse Kunstenaar Eric Zilverberg van Galerie Zilver aan de Prinsengracht, onder de Westertoren in hartje Amsterdam. Jarenlang was het de ideale werkplek en expositieruimte waar uiteraard duidelijk zichtbaar de nodige verfklodders op de vloer achtergebleven zijn die het verhaal van zijn leven en werken vertellen.

Voor Eric moet kunst een ziel hebben, het moet als een zigeuner zwerven door zijn geest en vanuit het hart ontstaan. Dat geldt voor zowel de schilderijen als de bronzen beelden die Eric maakt. De emotionele geladenheid is dan ook een kenmerk wat steeds weer tot uiting komt in de werken van Eric.

Nadat Galerie Zilver in Amsterdam was beëindigd, heeft Eric Zilverberg een tijd lang gekozen om zijn geest vrij te laten en als een zigeuner de zon achterna te reizen, op zoek naar nieuwe inspiratie en uitdagingen.

Zo is zijn werk sinds 1975 overal ter wereld te zien, hij exposeerde in Belgïe, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Amerika en Indonesïe. Door al zijn reizen heeft het werk van Eric Zilverberg een geheel eigen gezicht, met steeds weer zijn kleurrijke kijk op de wereld als herkenningspunt.

Na vele omzwervingen rond de wereld is Eric Zilverberg vol inspiratie en weer terug in Nederland. Hij werkt nog dagelijks aan nieuwe schilderijen, is actief op Facebook, Instagram en Youtube, werkt aan een toneelstuk en nog veel meer. En nu door het Corona virus de open atelier routes niet kunnen doorgaan, organiseert hij zijn eigen open atelier dagen, in zowel Laren als Turnhout, om samen met kunstliefhebbers samen te komen en te praten over kunst.

De kunstenaar heeft bij Residentie Rosa Spier Huis in Laren een nieuwe plek gevonden waar hij samen met andere kunstenaars, musici en wetenschappers woont, werkt en exposeert.

Zijn motto is dan ook: Een kunstenaar gaat nooit met pensioen, een kunstenaar ben je met hart en ziel, je leven lang!

Opdrachten worden door Eric ook met veel plezier gerealiseerd. Gewenste lokatie, personage, portret of anderszins, wordt in overleg uitgevoerd als schilderij of als bronzen beeld.

Mitja Zilverberg

Mitja ZilverbergMet twee kunstenaars als ouders kon het ook bijna niet anders dan dat Mitja Zilverberg zich als een vis in het water voelt in de kunstwereld. Na een opleiding tot grafisch ontwerper koos kunstenaar Mitja Zilverberg in eerste instantie voor de strakke lijnen van het grafisch ontwerp, maar naarmate hij ouder werd, begon hij steeds meer zijn eigen lijnen te volgen.

Mitja wil de mensen vooral uitnodigen om goed naar zijn schilderijen te kijken, er is altijd meer dan je denkt dat je ziet wanneer je zijn schilderijen van dichtbij bekijkt. Kunstenaar Mitja Zilverberg vindt het leuk om te spelen, zijn werk bestaat uit meerdere lagen waardoor je elke keer iets nieuws ontdekt.

Mitja Zilverberg vormt de brug tussen zijn vader kunstenaar Eric Zilverberg en de wereld. Hij zorgt dat de schilderijen en beelden van Eric Zilverberg in zowel België als Nederland voor iedereen bereikbaar zijn.

Meer weten over de kunstenaars Mitja en Eric Zilverberg? U bent van harte welkom bij zowel het atelier in het Rosa Spier Huis in Laren (NL) als bij Atelier Zilver in Turnhout (BE) om de kunstenaars in actie te zien of hun werk te bekijken.

Nieuwsbrief Atelier Zilver

Inspiratiebrieven

Inspiratiebrieven
Iedere maand verzamelen we inspirerende evenementen, tips en weetjes voor u in de nieuwsbrief zodat u niks hoeft te missen van Atelier Zilver. Wenst u op de hoogte gehouden te worden? Schrijf u dan in voor de inspirerende nieuwsbrief, u ontvangt hem automatisch in uw mailbox en kunt elk moment ook weer eenvoudig uitschrijven.

4 + 6 =

Je kunt hier de schilderijen en beelden van Eric Zilverberg bekijken.
De kunstwerken van Eric Zilverberg zijn te bewonderen bij All About Beauty in Turnhout