fbpx

Bord; Les Maque d’amour

Bord Les Masque d’amour van Eric Zilverberg

Het bord; Les Masque d’amour werd door Eric Zilverberg in opdracht gemaakt. In 2007 bestond de ZDF (Duitse TV) 25 jaar en vroeg Eric Zilverberg om een ontwerp met als thema “kijken” te maken voor hun klanten. Het werd geen beeld of schilderij zoals je misschien van Eric zou verwachten, maar een keramisch bord in een gelimiteerde oplage van 800 stuks.

Het ontwerp laat twee mensen (hoofden) zien die naar elkaar kijken, omgeven door natuurlijke elementen. Omdat de afbeeldingen contra zijn, staat dit bord nooit op z’n kop. De afbeeldingen blijven altijd in balans, naar elkaar kijken. De titel van het ontwerp is dan ook, “Les Masque d’amour”.

 

Feest

Tijdens een groot feest met hooggeplaatste mensen, kreeg iedere klant een bord met tekst en uitleg over de kunstenaar. Het eerste bord ging naar Angela Merkel met wie Eric Zilverberg uiteraard een gesprek had bij de uitreiking.

Het bord was zo’n groot succes, dat er later nog een serie van honderd stuks werd bijgemaakt.

Bord Les Masque d'amour van Eric Zilverberg

Eric Zilverberg vertelt zelf over het feest;
De dag vooraf gaande aan het feest werd ik in Spanje opgehaald met een privejet en naar een chique hotel in Frankfurt Duitsland gebracht. De volgende dag werden we opgehaald door een mega-grote auto met privechauffeur.

De auto met privechauffeur bracht ons naar het grote feest. Bij aankomst werd iedereen naar de speciale en persoonlijke uitnodiging gevraagd. Iedere genodigde had een speciale genummerde uitnodiging ontvangen, dit nummer kwam overeen met een genummerd en door mij gesigneerd bord. Omdat ik geen persoonlijke uitnodiging kon overhandigen werd mij in eerste instantie de toegang tot het feest geweigerd, omdat alleen gasten met een uitnodiging welkom waren.

Ik was natuurlijk helemaal verbaasd, toen ik vertelde dat ik Eric Zilverberg ben en helemaal geen uitnodiging had ontvangen maar was gevraagd als speciale gast, schrok iedereen zich rot. Direct werd de rode loper uitgerold en werden er televisiecamera’s neergezet en moest ik vanuit het niets en onvoorbereid, een interview in het Duits voor de Duitse TV geven.

Na veel excuses kregen we een uitgebreide rondleiding en werden we aan veel belangrijke mensen voorgesteld. Het werd een onvergetelijke avond. Achteraf hebben we nog veel gelachen om het idee dat ze waren vergeten de speciale gast een uitnodiging te sturen.

Schilderij en. bord Les Masque D'amour van kunstenaar Eric Zilverberg

Wenst u meer informatie over een van onze kunstwerken of activiteiten? Of wenst u een bezoek te brengen aan de galerie of het atelier in Turnhout of Laren? Laat uw gegevens hieronder achter dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

3 + 4 =

De kunstwerken van Eric Zilverberg zijn te bewonderen bij All About Beauty in Turnhout