fbpx

Hoe maak je een tuinbeeld van brons schoon?

Bronzen beeld schoonmaken

Door de jaren heen hebben veel beelden van brons, gemaakt door Eric Zilverberg een nieuwe thuis gevonden. Ze staan op diverse plekken over de hele wereld zowel binnen als buiten. Na een tijdje komt vaak de vraag; hoe kunnen we het tuinbeeld van brons het beste schoonmaken?

Veel beelden van Eric Zilverberg zijn gepatineerd. Dat houdt in dat er over het brons een laagje wordt aangebracht wat zorgt voor een kunstmatige oxidatie welke het beeld zijn uiteindelijke kleur geeft. Hoe dit werkt zie je in de video Bronzen beelden, beeld van brons maken in gieterij.

bronzen beeld schoonmaken

Buiten of binnen

Een bronzen beeld wat buiten staat heeft afhankelijk van de plek te maken met diverse invloeden als (zure) regen, wind, stofdeeltjes, zand, UV stralen van de zon en soms zelfs vogelpoep. Deze invloeden tasten het oppervlak aan waardoor het beeld wat dof kan worden of de van kleur van de patina iets kan veranderen.

Het is dan goed om het beeld 1 a 2 keer per jaar met wat lauw water en een zachte spons (geen schuurspons!) voorzichtig schoon te maken. Gebruik geen heet water of schoonmaakmiddel, dit kan de waslaag oplossen! Wanneer het beeld goed droog is kunt u met een zachte doek het beeld van een nieuw laagje blanke was voorzien, welke u de volgende dag met een zachte doen uitwrijft. Neem hiervoor een blanke natuurlijke was en geen autowas of andere synthetische wassoorten.

Het beeld paringsdans van Eric zilverberg is geschikt voor binnen en buiten en hier te koop.

Wenst u meer informatie over een van onze kunstwerken of activiteiten? Of wenst u een bezoek te brengen aan de galerie of het atelier in Turnhout of Laren? Laat uw gegevens hieronder achter dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

8 + 5 =

De kunstwerken van Eric Zilverberg zijn te bewonderen bij All About Beauty in Turnhout