fbpx

Kunstenaar Trevor Diacono

Kunstenaar Trevor Diacono

Het is sinds kort ook mogelijk om bij Atelier Zilver beelden van Trevor Diacono te bewonderen en aan te kopen. Bekijk hier een overzicht van de beelden van Trevor Diacono

Artist sculpture Trevor Diacono FishTrevor Diacono, geboren in 1982 in Malta, is een hedendaagse mixed media beeldhouwer gevestigd in Brussel. Hij komt uit een familie van kunstenaars, met name zijn grootvader Victor Diacono, een beroemde beeldhouwer en oom Andrew Diacono, een beroemde hedendaagse kunstenaar. Deze familiale invloed en zijn liefde voor het medium inspireerden Trevor om vanaf jonge leeftijd de wereld van beeldhouwen te verkennen.

Het creatieve proces van Trevor is een weerspiegeling van zijn diverse achtergrond, waarbij hij een verscheidenheid aan materialen en technieken combineert om tot nadenken stemmende werken te creëren die de perceptie van de kijker van ruimte, vorm en textuur uitdagen. Zijn werken vertonen vaak een dynamisch samenspel tussen organische en industriële elementen, waardoor de scheidslijn tussen de natuurlijke en door de mens gemaakte werelden vervaagt.

Trevors werk is tentoongesteld in verschillende groepsshows en solotentoonstellingen, zowel lokaal als internationaal. Hij keert regelmatig terug naar Malta om zijn nieuwste werken te tonen en in contact te komen met de lokale kunstscene. Zijn kunst heeft lovende kritieken gekregen en is verzameld door particuliere verzamelaars en openbare instellingen.

Met zijn kunst wil Trevor zijn kijkers inspireren en aan het denken zetten door hen uit te nodigen hun relatie met de wereld om hen heen in twijfel te trekken. Met een scherp oog voor detail en een passie voor experimenteren, blijft hij de grenzen van de beeldhouwkunst verleggen, wat hem een reputatie opleverde als een opwindende jonge kunstenaar om naar te kijken.

Bekijk hier een overzicht van de beelden van Trevor Diacono

Nieuwsbrief Atelier Zilver

Inspiratiebrieven

Inspiratiebrieven
Iedere maand verzamelen we inspirerende evenementen, tips en weetjes voor u in de nieuwsbrief zodat u niks hoeft te missen van Atelier Zilver. Wenst u op de hoogte gehouden te worden? Schrijf u dan in voor de inspirerende nieuwsbrief, u ontvangt hem automatisch in uw mailbox en kunt elk moment ook weer eenvoudig uitschrijven.

5 + 12 =

Je kunt hier de schilderijen en beelden van Eric Zilverberg bekijken.
De kunstwerken van Eric Zilverberg zijn te bewonderen bij All About Beauty in Turnhout