Ode aan mijn 3 gratiën en La Primavera

La Primavera (de lente) is het bekende schilderij van de Italiaanse kunstschilder Botticelli. Het schilderij kenmerkt zijn typische, heldere stijl met scherpe contouren en sierlijke vormen. Op het doek zie je verfijnde, haast precieuze, bevallige en bijna gewichtloze gedaanten uit de klassieke mythologie tot leven komen.

Op het schilderij La Primavera van Bottiecelli staat Venus in het midden en de geblinddoekte Cupido zweeft boven haar hoofd. Verder zien we op het doek Mercurius, drie gratiën (dienaressen van godinnen), Flora (godin van de bloemen en lente), Kloris (aardnimf) en Zephyros (westenwind). 

Eric Zilverberg was erg onder de indruk van het schilderij en van de drie gratiën in het bijzonder. Deze dienaressen van de godinnen inspireerden hem tot het schilderen van zijn schilderij Mijn Lente. Op het doek van Eric Zilverberg zien we drie dansende vrouwen, het doek staat symbool voor het afscheid van de drie belangrijkste vrouwen uit zijn leven.

La primavera
van Botticelli
Materiaal: Olieverf op paneel
Afmeting: 203 x 314 cm
Tentoongesteld in: Galleria degli Uffizi, Florence (IT)

Ode aan mijn 3 gratiën
van Eric Zilverberg
Materiaal: Acryl op linnen
Afmeting: 105 x 130 cm
Tentoongesteld in: Gallerie Zilver, Turnhout (BE)

Dit vind je misschien ook leuk...