fbpx

Ode aan mijn 3 gratiën en La Primavera

Schilderij “Ode aan mijn 3 gratiën” en “La Primavera”

La Primavera (de lente) is het bekende schilderij van de Italiaanse kunstschilder Botticelli. Het schilderij kenmerkt zijn typische, heldere stijl met scherpe contouren en sierlijke vormen. Op het doek zie je verfijnde, haast precieuze, bevallige en bijna gewichtloze gedaanten uit de klassieke mythologie tot leven komen.

Op het schilderij La Primavera van Bottiecelli staat Venus in het midden en de geblinddoekte Cupido zweeft boven haar hoofd. Verder zien we op het doek Mercurius, drie gratiën (dienaressen van godinnen), Flora (godin van de bloemen en lente), Kloris (aardnimf) en Zephyros (westenwind).

 

La Primavera Botticelli

Drie Gratiën

Eric Zilverberg was erg onder de indruk van het schilderij en van de drie gratiën in het bijzonder. Deze dienaressen van de godinnen inspireerden hem tot het schilderen van zijn schilderij Ode aan mijn 3 gratiën. Op het doek van Eric Zilverberg zien we drie dansende vrouwen, het doek staat symbool voor het afscheid van de drie belangrijkste vrouwen uit zijn leven.

Schilderij Ode aan mijn 3 gratiën van Eric Zilverberg

La primavera
van Botticelli
Materiaal: Olieverf op paneel
Afmeting: 203 x 314 cm
Tentoongesteld in: Galleria degli Uffizi, Florence (IT)

Ode aan mijn 3 gratiën
van Eric Zilverberg
Materiaal: Acryl op linnen
Afmeting: 105 x 130 cm
Tentoongesteld in: Gallerie Zilver, Turnhout (BE)

Wenst u meer informatie over een van onze kunstwerken of activiteiten? Of wenst u een bezoek te brengen aan de galerie of het atelier in Turnhout of Laren? Laat uw gegevens hieronder achter dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

3 + 8 =

De kunstwerken van Eric Zilverberg zijn te bewonderen bij All About Beauty in Turnhout