fbpx

Waarom hou ik van jou?

Waarom hou ik van jou? is een schilderij van Eric Zilverberg.

Als kunstenaar stelt hij zichzelf regelmatig vragen over het leven en de kunst.

Schilderij Waarom hou ik van jou van kunstenaar Eric Zilverberg

Wat is kunst? wordt ons regelmatig gevraagd. Gaat kunst over techniek en hoe goed en gedetailleerd je iets op het doek weet te krijgen? Of is de kunst van kunst, iemand in zijn of haar hart kunnen raken?

4 minuten

Liefde is het geloof dat iets onze aandacht waard is, maar liefde ontstaat ook wanneer we ergens aandacht aan schenken. Uit een test blijkt dat we gemakkelijk verliefd worden wanneer we een ander persoon 4 minuten ononderbroken in de ogen kijken.

Vaak kijken we langer dan 4 minuten onafgebroken naar een schilderij; van een afstandje, kijkend naar het grote geheel dan weer van dichtbij, inzoomend of juist uitzoomend op details. Des te langer en beter je kijkt, des te meer details en schoonheid je ziet. Ook wanneer je puur professioneel en zakelijk naar een schilderij kijkt, ontvlamt er toch ongemerkt iets in je binnenste.

Je ontkomt er bijna niet aan, onbewust bouw je als het ware een band op met het schilderij en de schilder zonder het bewust te zijn. Je leert niet alleen de schilder en het schilderij kennen, je leert ook weer een nieuw stukje van jezelf kennen.

Dat is wat kunst met je moet doen, kunst moet je in je hart raken

Het schilderij Waarom hou ik van jou? van Eric Zilverberg is hier te koop

Wenst u dit of een ander schilderij van Eric Zilverberg vrijblijvend bij u thuis of in ons atelier te bezichtigen? Stuur ons gerust een bericht voor het maken van een afspraak.

Wenst u meer informatie over een van onze kunstwerken of activiteiten? Of wenst u een bezoek te brengen aan de galerie of het atelier in Turnhout of Laren? Laat uw gegevens hieronder achter dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

12 + 15 =

De kunstwerken van Eric Zilverberg zijn te bewonderen bij All About Beauty in Turnhout