...

Beeld van brons schoonmaken

Beeld van brons schoonmaken

Door de jaren heen hebben veel bronzen beelden van Eric Zilverberg een nieuwe thuis gevonden. Ze staan op diverse plekken over de hele wereld zowel binnen als buiten. Na een tijdje komt vaak de vraag; hoe kunnen we het beeld van brons het beste schoonmaken?

Beeld van brons schoonmaken

Veel beelden van Eric Zilverberg zijn gepatineerd. Dat houdt in dat er over het brons een laagje wordt aangebracht wat zorgt voor een kunstmatige oxidatie welke het beeld zijn uiteindelijke kleur geeft. Hoe dit werkt zie je in de video Bronzen beelden, beeld van brons maken in gieterij.

Een bronzen beeld wat binnen staat heeft nauwelijks onderhoud nodig. De waslaag hoeft niet onderhouden te worden zoals bij een beeld dat buiten staat. De patina van het beeld zal dan ook niet of nauwelijks verkleuren. Regelmatig afstoffen is voldoende.

Mocht u het beeld toch eens goed willen schoonmaken dan kunt u het beeld met een vochtige doek met lauw water voorzichtig schoonmaken. Gebruik geen schuurspons, heet water of schoonmaak-middel, dit kan de waslaag oplossen! Wanneer het beeld goed droog is kunt u met een zachte doek het beeld van een nieuw laagje blanke was voorzien, welke u de volgende dag met een zachte doek uitwrijft. Neem hiervoor een blanke natuurlijke was en geen autowas of andere synthetische wassoorten.

Een overzicht van de bronzen beelden van Eric Zilverberg vindt u hier…

Wenst u meer informatie over een van onze kunstwerken of activiteiten? Of wenst u een bezoek te brengen aan de galerie of het atelier in Turnhout of Laren? Laat uw gegevens hieronder achter dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

2 + 14 =

De kunstwerken van Eric Zilverberg zijn te bewonderen bij All About Beauty in Turnhout

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.