...

Hoe voorkom je verkleuring van een schilderij?

Verkleuring van een schilderij?

Een vraag die ons veel gesteld wordt door onze vaste klanten; Hoe voorkom je verkleuring van een schilderij? Hoe houd je de verf en kleuren van een schilderij zo lang mogelijk mooi.

Een schilderij kies je meestal op gevoel, dat gevoel geeft een schilderij meerwaarde. En wanneer je dan een schilderij aan de muur hebt hangen wat helemaal bij jouw persoonlijkheid past, dan ben je er natuurlijk extra zuinig op.

Er zijn dan een paar dingen waar je rekening mee moet houden omdat er een paar factoren zijn, die een schilderij kunnen beschadigen. Denk daarbij aan de luchtvochtigheid, temperatuur, zonlicht, insecten of chemische stoffen. Zie ook het blog over het schoonmaken van een schilderij

Hoe voorkom je verkleuring van een schilderij

Inlijsten

Een schilderij op papier kun je het beste inlijsten. Bij inlijsten is het verstandig om met een pass partout te werken zodat het schilderij niet direct tegen het glas komt.

Een schilderij van olie- of acrylverf hoort eigenlijk niet achter glas. De kwaliteit van de olie en acrylverf wordt steeds beter waardoor het schilderij minder zal verkleuren. Maar dat betekent natuurlijk niet dat je er geen mooie lijst om kunt (laten) plaatsen.

Hang een schilderij liever niet in direct zonlicht. Wanneer je er niet ontkomt en het schilderij graag op een zonnige plek wil hangen kun je om UV-straling en spiegelen tegen te gaan kiezen voor een lijst met museumglas.

Wenst u meer informatie over een van onze kunstwerken of activiteiten? Of wenst u een bezoek te brengen aan de galerie of het atelier in Turnhout of Laren? Laat uw gegevens hieronder achter dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

14 + 5 =

De kunstwerken van Eric Zilverberg zijn te bewonderen bij All About Beauty in Turnhout

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.