fbpx

Kunstenaar Sal Meijer

Sal Meijer

Sal Meijer (1877-1965) was een Nederlandse kunstschilder die bekend stond om zijn realistische en impressionistische werken. Hij werd geboren op 26 oktober 1877 in Amsterdam en ontwikkelde al op jonge leeftijd een passie voor kunst. Hij kreeg zijn opleiding aan de Rijksakademie van beeldende kunsten in Amsterdam.

Sal Meijer Amsterdamse kustenaar
Ets Sal Meijer Negerkopje Portret, borststuk en profiel naar links

Meijer schilderde voornamelijk landschappen, stadsgezichten, havengezichten en portretten. Zijn stijl werd beïnvloed door de Haagse School, een Nederlandse kunstbeweging die bekend stond om zijn realistische weergave van het Nederlandse landschap. Meijer gebruikte een zorgvuldige penseelstreek en een gedempt kleurenpalet om de sfeer en het karakter van zijn onderwerpen vast te leggen.

Sal Meijer exposeerde regelmatig zijn werken in Nederland en ontving erkenning en prijzen voor zijn artistieke prestaties. Zijn schilderijen werden tentoongesteld in gerenommeerde galeries en musea, zowel in Nederland als internationaal.

Hoewel Sal Meijer vooral bekend is om zijn schilderijen, was hij ook actief als etser en lithograaf. Hij maakte afdrukken van zijn werken en produceerde grafische kunstwerken met vergelijkbare thema’s als zijn schilderijen.

Sal Meijer overleed op 8 maart 1965 in Amsterdam, maar zijn kunst blijft voortleven en wordt gewaardeerd door kunstliefhebbers over de hele wereld. Zijn werken zijn te vinden in diverse kunstcollecties en worden regelmatig geveild op veilingen.

Wenst u meer informatie over een van onze kunstwerken of activiteiten? Of wenst u een bezoek te brengen aan de galerie of het atelier in Turnhout of Laren? Laat uw gegevens hieronder achter dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

6 + 11 =

De kunstwerken van Eric Zilverberg zijn te bewonderen bij All About Beauty in Turnhout