fbpx

Oude kunst -4000 tot 400

Oude kunst

Oude kunst verwijst meestal naar kunstwerken die zijn gemaakt in de vroege beschavingen en culturen van de wereld, vóór de middeleeuwen en de renaissanceperiode. Dit omvat een breed scala aan stijlen, technieken en kunstvormen uit verschillende delen van de wereld. Over het algemeen wordt oude kunst onderverdeeld in verschillende perioden, elk met zijn eigen kenmerken en artistieke ontwikkelingen. Enkele van deze perioden en bijbehorende kunstvormen omvatten:

  1. Oude Egyptische kunst: Deze omvat monumentale architectuur zoals de piramides, tempels en graven, evenals beeldhouwwerken, reliëfs, schilderijen en sieraden uit het oude Egypte.
  2. Mesopotamische kunst: Dit omvat kunstwerken uit de oude beschavingen van Mesopotamië, waaronder de Sumeriërs, Akkadiërs, Babylonische en Assyrische culturen. Het omvat onder andere reliëfs, kleitabletten en cilinderzegels.
  3. Oude kunst Grieks De Venus van MiloGriekse kunst: De kunst van het oude Griekenland omvat architectuur, beeldhouwkunst en keramiek. Beroemde werken zoals de Parthenon-tempel en beeldhouwwerken zoals de Venus van Milo zijn hier voorbeelden van.
  4. Romeinse kunst: Romeinse kunst bouwt voort op de Griekse stijlen en omvat architectuur, beeldhouwkunst, fresco’s en mozaïeken. Het Colosseum en het Pantheon zijn bekende voorbeelden van Romeinse architectuur.
  5. Oude Indiase kunst: Dit omvat de kunst en architectuur van oude beschavingen in India, zoals de Indus Vallei-beschaving en de vroege boeddhistische en hindoeïstische periodes. Tempels, stupa’s en sculpturen zijn prominente elementen.
  6. Chinese kunst: De oude Chinese kunst omvat keramiek, schilderijen, kalligrafie, bronswerk en architectuur. De Chinese muur en de terracottakrijgers zijn enkele opmerkelijke voorbeelden.
  7. Pre-Columbiaanse kunst: Dit omvat de kunst van de oude beschavingen van Meso-Amerika, Zuid-Amerika en Midden-Amerika, zoals de Maya’s, Azteken en Inca’s. Tempels, piramides, aardewerk en textiel zijn kenmerkend.

Deze zijn slechts enkele voorbeelden van oude kunst en de bijbehorende perioden en culturen. Oude kunst biedt ons inzicht in de esthetiek, religieuze overtuigingen, technologische vooruitgang en sociale structuren van vroege samenlevingen.

Nieuwsbrief Atelier Zilver

Inspiratiebrieven

Inspiratiebrieven
Iedere maand verzamelen we inspirerende evenementen, tips en weetjes voor u in de nieuwsbrief zodat u niks hoeft te missen van Atelier Zilver. Wenst u op de hoogte gehouden te worden? Schrijf u dan in voor de inspirerende nieuwsbrief, u ontvangt hem automatisch in uw mailbox en kunt elk moment ook weer eenvoudig uitschrijven.

1 + 12 =

Je kunt hier de schilderijen en beelden van Eric Zilverberg bekijken.
De kunstwerken van Eric Zilverberg zijn te bewonderen bij All About Beauty in Turnhout