fbpx ...

Kunststroming Digital Circlism 2010 – 2020

Kunststroming Digital Circlism

Digital Circlism, ook bekend als “Circle Art” of “Circulism,” is een moderne kunststroming en techniek binnen digitale kunst die zich onderscheidt door het gebruik van cirkelvormige stippen (circles) om afbeeldingen en portretten te creëren. Deze kunstvorm kwam op in de vroege 21e eeuw en is vooral geassocieerd met de Belgische kunstenaar Ben Heine. Digital Circlism combineert digitale technologie, grafische kunst en pointillisme om kunstwerken te produceren die uit duizenden kleurrijke stippen bestaan.

Enkele belangrijke kenmerken van Digital Circlism zijn:

  1. Kunststroming Digital CirclismCirkelvormige stippen: Digital Circlism draait om het gebruik van cirkelvormige stippen van verschillende grootte, kleur en dichtheid om afbeeldingen te creëren. Elke stip vertegenwoordigt een element van het uiteindelijke kunstwerk.
  2. Digitale technologie: Deze kunstvorm maakt intensief gebruik van digitale grafische software en digitale tekentablets om de stippen nauwkeurig te plaatsen en te manipuleren.
  3. Abstractie: Digital Circlism is overwegend een abstracte kunstvorm, omdat de afbeelding vaak minder realistisch is dan het originele beeld vanwege de cirkelvormige compositie.
  4. Kleurrijk en levendig: De gebruikte kleuren en de rangschikking van de stippen maken Deze kunstwerken vaak levendig en visueel aantrekkelijk.
  5. Creatieve interpretatie: Digital Circlism geeft kunstenaars de vrijheid om hun eigen interpretatie van een beeld te creëren door middel van kleurkeuzes en stippenplaatsing.

Ben Heine is een van de meest bekende kunstenaars die Digital Circlism heeft geïntroduceerd en gepromoot. Zijn werken omvatten portretten van beroemdheden, historische figuren en zelfs dieren in deze cirkelvormige stijl.

Digital Circlism combineert elementen van digitale kunst, pointillisme en abstractie en heeft kunstenaars een interessante manier geboden om traditionele kunstvormen te herinterpreteren met behulp van moderne technologie. Het is een voorbeeld van hoe digitale kunstpraktijken voortdurend evolueren en nieuwe vormen van zelfexpressie creëren.

Nieuwsbrief Atelier Zilver

Inspiratiebrieven

Inspiratiebrieven
Iedere maand verzamelen we inspirerende evenementen, tips en weetjes voor u in de nieuwsbrief zodat u niks hoeft te missen van Atelier Zilver. Wenst u op de hoogte gehouden te worden? Schrijf u dan in voor de inspirerende nieuwsbrief, u ontvangt hem automatisch in uw mailbox en kunt elk moment ook weer eenvoudig uitschrijven.

13 + 13 =

Je kunt hier de schilderijen en beelden van Eric Zilverberg bekijken.
De kunstwerken van Eric Zilverberg zijn te bewonderen bij All About Beauty in Turnhout

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.