Beste kunstliefhebber,

De zoektocht naar en het vinden van verrassende kunstwerken is zo’n beetje het leukste wat er is. Daarom hebben we voor de herfst en wintermaanden een paar vernissages of Open Atelier weekenden gepland rond de schilderijen en bronzen beelden van Eric Zilverberg. Deze Open Atelier dagen vinden afwisselend plaats in Turnhout (BE) en Laren (NL)

Atelier Zilver is de samenwerking tussen vader en zoon, Eric en Mitja Zilverberg. Tijdens deze Open Atelier weekenden kunt u kennis maken met het werk van kunstenaar Eric Zilverberg maar is er ook de mogelijkheid om met de kunstenaar in gesprek te komen om zo de verhalen achter de schilderijen en bronzen beelden te ontdekken,

Wij nodigen u graag gratis en vrijblijvend uit voor het Open Atelier van Atelier Zilver in Turnhout, op vrijdag 18 en zaterdag 19 september 2020. (kijk hier voor andere data)

Om alles veilig en corona-proof te doen zijn we deze dagen uitsluitend op afspraak geopend. U kunt een tijdsblok telefonisch op 014/ 55 22 90, per mail via info@ericzilverberg.com of met de onderstaande knop reserveren.


Exclusief voor het openingsweekend van Atelier Zilver in Turnhout hebben we van twee schilderijen van Eric Zilverberg litho’s laten drukken. Deze gesigneerde en genummerde litho’s zijn dit weekend te koop voor €35,00


Volgens kunstenaar Eric Zilverberg moet kunst een ziel hebben en vanuit het hart komen. Daarom vindt hij het belangrijk om tijdens het schilderen of beeldhouwen in gesprek te komen met zijn onderwerp en de materie waardoor er een “dialoog en monoloog” vanuit het hart ontstaat. Dat geldt voor zowel de schilderijen als de bronzen beelden die Eric maakt. 

Veel mensen kennen de inmiddels 78 jarige Amsterdamse Kunstenaar Eric Zilverberg van Galerie Zilver aan de Prinsengracht, onder de Westertoren in hartje Amsterdam. 

Na vele omzwervingen rond de wereld, heeft de inmiddels 78 jarige kunstenaar bij Residentie Rosa Spier Huis in Laren (NL) een nieuwe plek gevonden waar hij samen met andere kunstenaars, musici en wetenschappers woont, werkt en exposeert. Eric Zilverberg zit vol inspiratie en werkt nog dagelijks aan nieuwe schilderijen en bronzen beelden, is actief op Facebook, Instagram en Youtube, werkt aan een toneelstuk en nog veel meer. 

Zijn motto is dan ook: Een kunstenaar gaat nooit met pensioen, een kunstenaar ben je met hart en ziel, je leven lang!